Selectați limba dvs

Menu
A+ A A-

Morus Alba Pendula

Morus alba pendula este o specie de dud cu o formă de creștere particulară, cunoscută sub numele de "dudul plângător" sau "dudul pendul". Este un arbore ornamental popular, apreciat pentru frunzișul său delicat și forma elegantă.

Caracteristica distinctivă a Morus alba pendula este că are ramuri lungi și flexibile care atârnă în jos, creând o coroană bogată, în formă de umbrelă. Acest aspect conferă copacului un aspect dramatic și decorativ, în special atunci când este cultivat în grădini sau parcuri. 

Frunzele dudului pendul sunt mici, ovale și de culoare verde închis. Ele sunt dispuse alternativ pe ramuri și oferă o umbră frumoasă în timpul verii. În timpul toamnei, frunzele se pot schimba în nuanțe de galben și portocaliu, adăugând un spectacol colorat înainte de căderea lor.

Fructele sale, cunoscute sub numele de mori, sunt mici și dulci și pot fi consumate de păsări sau utilizate în prepararea alimentelor.

Morus alba pendula este o specie rezistentă și adaptabilă la diferite condiții de mediu. Preferă un sol bine drenat și o expunere la soare sau semiumbră. Este un arbore relativ ușor de întreținut, care necesită doar o tăiere periodică a ramurilor pentru a menține forma pendulă.